EKOLOŠKE PROBLEME KORISTE U POLITIČKE SVRHE: Ministarka Mihajlović o protestima

E.B.T.

15. 04. 2021. u 12:00

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je danas da su organizatori protesta pod nazivom "Ekološki ustanak", koji je održan 10. aprila ispred Narodne skupštine, iskoristili ekološke probleme i klimatske promene u političke svrhe.

ЕКОЛОШКЕ ПРОБЛЕМЕ КОРИСТЕ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ: Министарка Михајловић о протестима

Ministarstvo energetike

Ona je to rekla u parlamentu odgovarajući na komentar narodnog poslanika i predsednika Odbora u čijoj je nadležnosti i sektor energetike, Veroljuba Arsića, da organizatori protesta nisu ni pročitali nove predloge zakona iz oblasti rudarstva i energetike koji sadrže, kako ističe, 95 odsto onoga što su oni u medijma poručivali i tražili od države.

- Kada je reč o ekološkom protestu, ja ga često stavljam pod znacima navoda, jer oni koriste klimu u političke svrhe, i to jeste i može da bude ozbiljan problem - istakla je Mihajlovićeva u skupštini, gde obrazlaže četiri predloga zakona iz oblasti rudarstva i energetike. - Kakav je to ekološki protest iza kojeg ostane đubre, koje je morala da skuplja Gradska čistoća.

Organizatori tog protesta, kako ističe, nisu u pravu, jer su sve izmene i dopune zakona napravljene tako da brinu o zaštiti životne sredine.

- Ako zaista želimo da brinemo o životnoj sredini, onda bi o njoj trebalo da brinemo 24 časa, a ne da to koristimo u političke svrhe, to nikome neće doneti dobro - ocenila je ministarka.

Arsić je naveo i da se na Odboru za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku dan pre tog protesta raspravljalo o predlozima tih zakona.

- Čini mi se da organizatori nisu ni hteli da znaju i čuju o čemu je to Odbor raspravljao na javnom slušanju - kazao je Arsić. - Nisu hteli ni da znaju i pročitaju šta to piše u ovim zakonima o kojima danas raspravljamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu