JOŠ 200 HEKTARA NOVIM FABRIKAMA: U Šimanovcima se radna zona širi, na posao dolaze i iz Beograda (FOTO)

S. KOSTIĆ

13. 04. 2021. u 09:30

U NAJVEĆOJ industrijskoj zoni u Šimanovcima koja se prostire na 800 hektara, budućim investitorima je na raspolaganju još samo oko 50 hektara.

ЈОШ 200 ХЕКТАРА НОВИМ ФАБРИКАМА: У Шимановцима се радна зона шири, на посао долазе и из Београда (ФОТО)

Foto: V. N.

Zato je lokalna samouprava počela da razvija novu radnu zonu u Sibaču, gde će u ponudi biti 200 hektara građevinskog zemljišta, koje se nalazi kod obilaznice oko Pećinaca.


- U radnoj zoni Sibač, koja se takođe prostire uz auto-put Beograd - Zagreb, lokalna samouprava je već izgradila pristupnu saobraćajnicu, a trenutno smo u izradi projekta kanalizacione mreže za ovu radnu zonu - kaže direktor JKP "Putevi opštine Pećinci" Miroslav Petrović, dodajući da je u prethodnom periodu lokalna samouprava mnogo uradila na razvoju komunalne i putne infrastrukture, kao i na obezbeđivanju kvalitetnog snabdevanja električnom energijom radne zone u Šimanovcima.

U radnoj zoni u Šimanovcima, posluje 70 domaćih i svetskih kompanija i preduzeća, a u njoj je otvoreno 7.000 radnih mesta, dok je ukupna procenjena vrednost grinfild investicija u opštini Pećinci oko 700 miliona evra.

DOLAZE IZ BEOGRADA

U RADNU zonu u Šimanovcima svakodnevno na posao dolazi oko 2.000 radnika, uglavnom iz Beograda i okolnih opština.

- Kod nas posluju moćne svetske i domaće kompanije koje su se uspešno prilagodile radu u uslovima pandemije, u čemu su imale podršku lokalne samouprave. U našoj opštini je broj nezaposlenih lica najniži u okruženju i svako ko želi da radi može ovde da pronađe posao - ističe Petrović, naglašavajući da od početka pandemije virusa korona do danas nije primećeno povećanje broja nezaposlenih.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u martu prošle godine, bilo je 688 nezaposlenih lica, a u februaru ove 684 nezaposlena lica. Prema podacima Regionalne privredne komore u opštini Pećinci u poslednje dve godine realizovano je 26 novih investicija.

Foto: V. N.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)