USKORO KREĆE IZGRADNJA FRUŠKOGORSKOG KORIDORA: Mašine startuju posle 1. maja, traju pripreme za početak velikog posla

Z. GRUMIĆ

12. 04. 2021. u 16:50

IZGRADNjA Fruškogorskog koridora počeće između 1. i 10. maja u zoni Paragova, najavili su danas u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posle razgovora o ostvarivanju najznačajnijih kapitalnih investicija na teritoriji Vojvodine.

УСКОРО КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ФРУШКОГОРСКОГ КОРИДОРА: Машине стартују после 1. маја, трају припреме за почетак великог посла

Foto: N. Karlić

- Pokrajinska administracija je, na zahtev resornog ministarstva, pre desetak dana izdala dozvolu za formiranje kampa gradilišta a izvođači radova, na čelu sa kineskom kompanijom „CRBC“ ubrzano se pripremaju za početak tog velikog posla – izjavio je Mirović novinarima naglasivši da se taj auto-put, sa tunelom kroz Frušku goru, gradi uz ogromnu podršku Vlade Srbije i Predsednika Republike.

Ministar Momirović je istakao da se u našoj zemlji trenutno realizuju građevinske investicije najveće po obimu u poslednjih nekoliko decenija i kao jednu od najznačajnijih izdvojio izgradnju brze prugu Beograd-Budimpešta.

- Deonicu od Beograda do Novog Sada uspećemo da završimo do kraja ove godine i da je u februaru iduće pustimo u funkciju.

Foto: N. Karlić

On je napomenuo da nastavak izgradnje te brze pruge, od Novog Sada do Subotice, počinje u septembru i trajaće četiri godine. Dodao je da je reč o tehnološki najsloženijem projektu, čija realizacija zahteva i eksproprijaciju 4.500 katastarskih parcela kao i iseljavanje više od 100 domaćinstava u reonu te buduće brze pruge. U tom poslu se očekuje značajna pomoć od Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava.

Ministar Momirović je najavio i da će u naredne dve do tri nedelje biti uručeni ključevi od prvih 548 stanova za pripadnike službi bezbednosti, izgrađenih na novosadskom naselju Jugovićevu.

- Ključeve će najverovatnije da uruči predsednik Republike Aleksandar Vučić, a onda sledi useljenje u te izuzetno kvalitetne stanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu