ZA BOLJU ENERGETSKU SARADNJU SRBIJE I CRNE GORE Potpisan Memorandum o razumevanju

E.B.T.

12. 04. 2021. u 15:44

MEMOMRANDUM o razumevanju između Srbije i Crne Gore u oblasti energetike i rudarstva, koji će omogućiti izgradnju visokonaponske mreže na Transbalkanskom koridoru za prenos struje, potpisan je danas u Beogradu.

ЗА БОЉУ ЕНЕРГЕТСКУ САРАДЊУ СРБИЈЕ И ЦРНЕ ГОРЕ Потписан Меморандум о разумевању

Ministarstvo energetike

- Bez stabilnosti elektro-energetkog sistema nema ni ekonomske stabilnosti, i bez našeg zajedničkog rada nema ni budućeg privrednog razvoja jedne i druge države – ocenila je ministarka energetike Zorana Mihajlović nakon što su ona i crnogorski ministar za kapitalne investicije, Mladen Bojanić, potpisali dokument.

Mihajlovićeva je Transbalkanski koridor ocenila kao najznačajniji projekat u našoj zemlji i istakala da je tema sastanka bila izgradnja visokonaponske mreže na tom sistemu ka Crnoj Gori.

- Razgovarali smo i o novim kapacitetima,  o izgradnji hidro-elektrane za koju se trenutno radi projektna dokumentacija, ali i o unapređenju saradnje u  obnovljivim izvorima energije – navela je ministarka. – Dogovorili smo se da formiramo operativne timove koji će našu saradnju  pretočiti u realizaciju, od čega će građani obe države imati koristi.

Ministar Bojanić je istakao da je crnogorska strana spremna da nastavi i unapredi višedecenijsku saradnju, a krajnji cilj je da obe države budu energetski i ekonomski bogate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet