KORONA PREMIJA DUPLO SKUPLJA: Šta tačno osiguravači nude za putovanja u doba pandemije

B. CARANOVIĆ

12. 04. 2021. u 09:41

OVOG leta će, gotovo izvesno, uz određene uslove, biti otvorene granice prema omiljenim letovalištima žitelja Srbije. Na sreću, većina osiguravajućih kuća su u putna osiguranja već uvrstile i pokriće u slučaju infekcije kovidom 19.

КОРОНА ПРЕМИЈА ДУПЛО СКУПЉА: Шта тачно осигуравачи нуде за путовања у доба пандемије

Foto Tanjug

Ovaj trošak će, međutim, u odnosu na standardno putno osiguranje biti veći za oko 50 odsto!

Slučaj trudnice iz Beograda, koja se zbog komplikacija lane porodila u šestom mesecu trudnoće, tokom letovanja u Turskoj, još jednom je podsetila na značaj putnog osiguranja. Tada je, srećom, uz uplaćenih oko 10 evra, bilo pokriveno lečenje u vrednosti od nekoliko desetina hiljada evra, porođaj, boravak u bolnici, čak i boravak bebe u inkubatoru. Povratak u Srbiju nije bio moguć dva meseca, pa su osiguranici morali da doplate i preko osigurane sume, ali ih je to znatno manje koštalo nego da su putovali bez osiguranja.

Osiguranja za putovanja u Evropi pokrivaju troškove lečenja u slučaju nepredviđenih situacija od 30.000 do 40.000 evra, dok je osigurana suma u slučaju virusa korona, od 5.000 do 35.000 evra.

- Kada se ugovara dodatno osiguravajuće pokriće za osigurane slučajeve kovida 19, uz plaćanje ove dodatne premije osiguranja, pokriveni su troškovi medicinskih pregleda, testiranja u slučaju ispoljavanja simptoma infekcije, zbog hitne medicinske pomoći i dijagnoze infekcije - uveravaju nas domaći osiguravači. - Obuhvaćeni su i troškovi za lekove, bolničko lečenje, kao i troškovi povratka kući.

"Dunav" je lane među prvima ponudio i dopunsko pokriće za kovid 19, a kao i kod standardnog putnog osiguranja, važi za troškove lečenja do 35.000 evra, za šta tvrde da je najveći iznos osiguranja na tržištu. I "Unika", osim standardnog putnog osiguranja sa pokrićem za iznenadne bolesti ili nezgode tokom boravka u inostranstvu, ima dodatno osiguranje sa kovid 19 pokrićem.

- Putno osiguranje sa pokrićem kovida 19, obuhvata standardna pokrića iznenadnih bolesti ili nezgode u inostranstvu do 30.000 evra, sa razlikom što klijentima nakon potvrde prisustva korone, omogućava organizaciju medicinske pomoći, terapiju, bolničko i vanbolničko lečenje od korone do 5.000 evra - kažu u "Uniki". - Ovo osiguranje ne uključuje preventivno testiranje na koronu i troškove boravka u karantinskoj izolaciji.

Dok polisa standardnog putnog osiguranja za 10 dana boravka u bilo kojoj evropskoj zemlji uglavnom košta oko 10 evra, sa dodatnim kovid 19 pokrićem, je oko 2.000 dinara. Postoje i porodični paketi, gde za dvoje odraslih i dvoje dece, putno osiguranje sa dodatnim kovid 19 pokrićem košta oko 5.000 dinara za 10 dana.

POPUST ZA ONLAJN

OSIGURAVAČI nude opciju onlajn osiguranja, uz popuste. Takođe, u ponudi uglavnom imaju i šire pakete putnog osiguranja koji pružaju dodatnu zaštitu za slučaj iznenadnih nezgoda, poput potrebe za pravnim ili prevodilačkim uslugama, pomoć u slučaju gubitka ili krađe putnih dokumenata, nestanka prtljaga, kašnjenja aviona...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel