PODSTICAJI ZA PROIZVODNJU: Ministarstvo poljoprivrede i Svetska banka organizuju konkurs

J. Su.

01. 04. 2021. u 16:09

MNISTARSTVO poljoprivrede, u saradnji sa Svetskom bankom, organizuje konkurs za bespovratna sredstva, u iznosu od 50 odsto vrednosti prihvatljivih troškova.

ПОДСТИЦАЈИ ЗА ПРОИЗВОДЊУ: Министарство пољопривреде и Светска банка организују конкурс

Ilustracija / Foto Depositphotos

Ovi troškovi odnose se na unapređenje stočarske i biljne proizvodnje kao i domaće radinosti. Ostalih 50 odsto, obezbeđivaće se u razmeri - 10 odsto sopstveno učešće poljoprivrednika, a 40 kredit kod onih banaka sa kojima resorno ministarstvo ima zaključene ugovore.

Podsticaji podrazumevaju dva programa - podršku za unapređenje konkurentnosti i jačanje veza unutar tržištnog lanca u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje i diverzifikacije dohotka u ruralnim područjima i podrška za unapređenje konkurentnosti i veza unutar tržišnog lanca u oblasti otkupa, prerade i marketinga primarnih poljoprivrednih proizvoda, unapređenje marketinga proizvoda domaće radinosti.

Svi poljoprivrednici koji su registrovani mogu da konkurišu, kao i zemljoradničke zadruge, privredna društva i preduzetnici. Prihvatljive investicije su one koje su usmerene za unapređenje konkurentnosti primarne proizvodnje mleka, mesa, u pčelarstvu i akvakulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!