DANAS ISTIČE ROK ZA PRIJAVU ZA DRŽAVNU POMOĆ: Ako ga propustite gubite pravo na novac - Prva rata 8. aprila

Tanjug

31. 03. 2021. u 10:02

FIRME koje žele da prihvate pomoć iz državnog budžeta radi ublažavanja štetnih posledica pandemije, izjavu da pomoć prihvataju mogu da podnesu još danas, saopštila je Poreska uprava.

ДАНАС ИСТИЧЕ РОК ЗА ПРИЈАВУ ЗА ДРЖАВНУ ПОМОЋ: Ако га пропустите губите право на новац - Прва рата 8. априла

Ilustracija

Kako se precizira u saopštenju, danas ističe rok za podnošenje obrasca PPP-PD za februar 2021. godine, kao i posebne izjave o prihvatanju isplate direktnih davanja na portalu Poreske uprave za direktna davanja koja će biti uplaćena u aprilu ove godine.

Poreski obveznici više informacija mogu naći na sajtu Poreske uprave ili preko njenog kontakt centra, na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i na šalterima "Vaš poreznik" u 37 filijala širom Srbije.

Za svakog prijavljenog radnika sleduje po 46.350 dinara, a prva rata od 15.450 dinara biće isplaćena poslodavcima 8. aprila.

Prijava je počela 1. marta, a reč je o tri puta po pola minimalne zarade za januar. Pravo na ovu pomoć ima tačno 1.505.093 radnika zaposlenih kod preduzetnika, te u mikro, malim, srednjim i velikim preduzećima.

Prva uplata polovine "minimalca" sledi 8. aprila, a zatim će u sličnim terminima stizati po pola minimalne zarade i u maju i junu. Ova podrška praktično "pokriva" zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna