PORESKA UPRAVA OBAVEŠTAVA: Poljoprivrednicima stižu rešenja

S.B.

26. 03. 2021. u 16:01

PORESKA uprava počela je da uručuje rešenja za uplatu doprinosa za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika za 2021. godinu, za osiguranike kojima se obaveza utvrđuje rešenjem poreskog organa.

ПОРЕСКА УПРАВА ОБАВЕШТАВА: Пољопривредницима стижу решења

Foto: N. Fifić/ M. Anđela

Uručenje se smatra dostavljenim po isteku roka od 15 dana od dana predaje rešenja pošti, a na rešenju je naznačen datum predaje pošti.

Mesečna osnovica doprinosa u iznosu od 28.402 dinara za obavezno socijalno osiguranje, kao i godišnja osnovica doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osiguranike poljoprivrednike u iznosu od 340.824 dinara, utvrđene su Zakonom o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Stopa doprinosa za obavezno penzijsko i invalidsko osiguranje iznosi 25,5 odsto. Stopa doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje je 10,3 odsto.

Godišnji iznos doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2021. godinu obveznik plaća u jednakim tromesečnim i to 15. u februaru, maju, avgustu i novembru. Plaćaju na propisane račune koji su naznačeni u rešenju, sa pozivom na broj u čijoj je strukturi broj odobrenja za plaćanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)