“NA RESPIRATORU” I TRENERI: Predstavnici više različitih delatnosti nezadovoljni zbog otežanog poslovanja usled pandemije korone

Š. M.

19. 03. 2021. u 22:05

PREDUZETNICI se ne smiruju zbog epidemioloških mera koje, kako kažu, prete da unište njihove male biznise. Jedni na protestu, drugi za pregovaračkim stolom. Posle ugostitelja i frizera, u petak su ispred zgrade Skupštine Srbije protiv novih mera Kriznog štaba protestovali i fitnes instruktori i vežbači.

“НА РЕСПИРАТОРУ” И ТРЕНЕРИ: Представници више различитих делатности незадовољни због отежаног пословања услед пандемије короне

Foto: D.Milovanović

Njihove kolege iz druge branše, organizatori venčanja i drugih proslava, sastali su se sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima finansija i trgovine, Sinišom Malim i Tatjanom Matić.

Predsednik Udruženja "Ivent industrija Srbije" Boško Bubanja je posle sastanka rekao da su nadležni obećali da će Vlada Srbije razmotriti modele pomoći predstavnicima takozvane ivent industrije, koji već devet meseci ne rade.

- Ministar Mali imao je dosta tvrd stav da svi moramo da podnesemo teret krize i da je država već dala pomoć privrednicima, ali je premijerka pokazala razumevanje za naše probleme, jer mi jedini nismo uopšte radili već mesecima - rekao je Bubanja. - Dogovoreno je da Ministarstvo trgovine napravi analizu stanja u ovoj grani ugostiteljstva u vezi sa brojem firmi koje se bave tim poslom, brojem zaposlenih u njima i drugim pokazateljima, kako bi se razmotrio model pomoći.

Na platou u centru grada okupilo se nekoliko stotina posetilaca prestoničkih teretana, tražeći da se fitnes centri što pre otvore. Uz improvizovane sprave, vratila i benč klupe, poklonici sporta i zdravog načina života jasno su iskazali svoje mišljenje o restrikcijama koje su nadležni uveli.

Foto: D.Milovanović

- Zaključavanje nije mera koja će doneti rezultate za sprečavanje virusa korona - priča šampion Srbije u bodi-bildingu Dalibor Dodić. - Sprečavanjem zdravog života neće se smanjiti zaraza, a vežbanjem se jača imuni sistem, koji je bitan u ovim situacijama. Takođe, jača se telesna funkcija da može odbrambeni mehanizam tela da se bori protiv ovog opakog virusa. Naši zahtevi su jasni, hoćemo da se u rad ponovo puste teretane, neka bude skraćeno radno vreme, ali da se omogući ljudima koji su u svetu rekreativnog ili profesionalnog sporta da mogu da treniraju i da rade na svom imunitetu i zdravlju.

KAFIĆI

PREDSEDNIK Udruženja "Ivent industrija Srbije" Boško Bubanja je rekao da je odbijena mogućnost da u pomoć budu uključeni proizvođači venčanica, dekorateri, fotografske radnje i drugi privrednici koji prate ivent industriju, jer oni već dobijaju različite vrste podrške države:

- Premijerka i ministar su rekli da kafići i restorani ne mogu računati na dodatnu pomoć, jer su oni prethodnih meseci kako-tako radili. Postoji mogućnost da noćni klubovi i barovi mogu dobiti još neku vrstu podsticaja države zato što su, takođe, odavno zatvoreni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)