VREDNOST KRIPTOVALUTE VEĆA OD SVETSKE PLATNE MREŽE: Bitkoin kapitalizuje više od Vize i Masterkarda zajedno

Tanjug

17. 03. 2021. u 08:22

VREDNOST kriptovalute bitkoin veća je od dve najveće svetske kartičarske platne mreže, Vize (Visa) i Masterkarda (Mastercard), čija zajednička tržišna kapitalizacija iznosi 871 milijardu dolara.

ВРЕДНОСТ КРИПТОВАЛУТЕ ВЕЋА ОД СВЕТСКЕ ПЛАТНЕ МРЕЖЕ: Биткоин капитализује више од Визе и Мастеркарда заједно

Foto Ilustracija arhiva

Prema poslednjim podacima sa tržišta kriptovaluta, bitkoin trenutno kapitalizuje nešto više od 1,0 bilion dolara. Digitalna kovanica je od nule stigla do tržišne vrednosti od 1.000 milijardi dolara 3,6 puta brže od Majkrosofta, prenosi Raša tudej.

Najstarija svetska digitalna valuta je takođe prošle nedelje, kada je dostigla rekordnu cenu od 61.700 dolara, bila vrednija od tri najveće svetske banke zajedno. Tada se njena tržišna kapitalizacija približila nivou od oko 1,15 biliona dolara, dok je vrednost "JPMorgana", Benk ov Amerika i Industrijske i komercijalne banke Kine (ICBC) zajedno iznosila 1,08 biliona dolara.

Izvori iz Ekoinometriksa za analitiku kripto tržišta kažu da je 13. marta vrednost bitkoina procentualno bila jednaka kao 45 posto sredstava investitora uloženih u zlato i da je odgovarala udelu od 10 odsto fizičkog tržišta zlata u celini, objavio je portal Kointelegraf.

Da bi stvarno pomračio sjaj zlata, bitkoin bi trebalo da se trguje po ceni od 590.000 dolara, dodaju navedeni izvori.

U utorak popodne, bitkoin se trgovao po ceni od 54.865 dolara za jedan novčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)