VELIKA ZAHVALNOST NA PODRŠCI: Ministar Mali razgovarao sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom

Novosti online

10. 03. 2021. u 16:05

MINISTAR finansija Siniša Mali sastao se danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom, sa kojim je razgovarao o zajedničkoj saradnji i aktuelnim projektima, kao i o ekonomskoj situaciji u svetu izazvanom pandemijom korona virusa.

ВЕЛИКА ЗАХВАЛНОСТ НА ПОДРШЦИ: Министар Мали разговарао са гувернером Развојне банке Савета Европе Ролфом Венцелом

Foto: Ministarstvo finansija

Ministar Mali je najpre čestitao guverneru Vencelu na Zlatnoj medlji za zasluge kojim ga je odlikovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na čemu se Vencel posebno zahvalio.

Foto: Ministarstvo finansija

Mali je dodao da je za Srbiju izuzetno važna saradnja sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, sa kojom se sprovode projekti u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, energetske efikasnosti. On se zahvalio Vencelu na toj podršci i istakao da mu je drago što Srbija ima izuzetno kvalitetnu i profesionalnu saradnju sa tom institucijom.

Foto: Ministarstvo finansija

On se posebno zahvalio na tome što Razvojna banka Saveta Evrope daje podršku Srbiji u iznosu od 200 miliona evra za vodosnabdevanje i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji. Takođe, Mali je posebno istakao zajedničke projekte za studentsko stanovanje u Srbiji, zatim finansiranje projekta univerzitetske infrastrukture, kao i projekte dualnog obrazovanja.

Sagovornici su razgovarali i o izdavanju zelenih obveznica za sprovođenje određenih projekata iz oblasti zaštite životne sredine, što bi, kako je rekao ministar, dalo dobar signal stranim investitorima za dalje ulaganje u Srbiju.

Foto: Ministarstvo finansija

Vencel je pohvalio odlične ekonomske rezultate koje je naša zemlja postigla, sa posebnim naglaskom na malom privrednom padu iz 2020. godine, a istakao je i uspešnu vakcinaciju koju Srbija sprovodi. 

Mali i Vencel su se saglasili da se tržišta i očekivanja investitora menjaju, pogotovo usled pandemije korona virusa, te da je važno da se ide u korak sa tim promenama. Oni su zaključili da će nastaviti dobru saradnju i zajednički rad na projektima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna