HRANA IZ SRBIJE U DUBAIJU: Naši proizvođači na sajmu Gulfood

A.B.

19. 02. 2021. u 11:19

PROIZVOĐAČI hrane iz srbije, 11 kompanija, učestvovaćena sajmu GULFOOD u Dubaiju, jednoj od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

ХРАНА ИЗ СРБИЈЕ У ДУБАИЈУ: Наши произвођачи на сајму Гулфоод

Foto A. Stanković

Održava se od 21. do 25. februara. Nastup organizuju Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije. Ovo je prvi sajam koji će se održati uživo u 2021. i od početka pandemije kovid 19, uz prisustvo predstavnika kompanija koje izlažu na sajmu, uz poštovanje svih mera zaštite.

- Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80 odsto prehrambenih proizvoda od čega 50 odsto ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku i ulazak na ovo tržište predstavlja dugoročno obezbeđivanje poslovanja svim proizvođačima hrane i pića iz sveta, pa samim tim i veliku šansu za srpske kompanije - objasnila je Zorana Delić iz Privredne komore Srbije.

- Važno je napomenuti da proizvođačima koji žele da izvoze na tržište UAE posedovanje Halal sertifikata daje dodatu vrednost proizvodu. Halal sertifikat obavezan kod proizvoda animalnog porekla kao što su mleko i mlečni proizvodi i meso.

Posetioci sajma su kupci, predstavnici maloprodajnih lanaca i uvoznici najviše sa Srednjeg istoka, zatim iz Azije i Afrike, dok ih je nešto manje iz Evrope i Amerike.

Ove godine registrovano je 2.845 izlagača iz 85 zemalja sveta, a osim Srbije, na nacionalnim štandovima predstaviće se i Italija, Francuska, Belgija, Nemačka, Rusija, Austrija, Španija, Holandija, Turska, Tunis, Saudijska Arabija, SAD, Indija, Egipat, Japan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)