TELENOR TUŽIO JUNAJTED GRUPU: Kažu da je razlog nepoštena tržišna utakmica

B.Ca.

18. 02. 2021. u 15:43

KOMPANIJA Telenor Srbija podnela je tužbu protiv povezanih firmi Junajted Grup Holandija, Srpske kablovske mreže d.o.o Beograd, Adria Njuz s.a.r.l. Luksemburg i Adria Njuz d.o.o Beograd. Razlog je kako su saopštili nepoštena tržišna utakmica.

ТЕЛЕНОР ТУЖИО ЈУНАЈТЕД ГРУПУ: Кажу да је разлог непоштена тржишна утакмица

Foto Arhiva/promo

Telenor u saopštenju ocenjuje da ova grupacija kompanija, od 25. januara 2021. godine sprovodi neistinitu i intenzivnu medijsku kampanju koristeći medije u svom vlasništvu N1 i Nova S, čime nastoji da spreči ili oteža ulazak Telenora kao novog konkurenta na tržištu distribucije medijskog sadržaja.

Kako u Telenoru kažu, Junajted Grupa i SBB imaju većinski položaj na tržištu distribucije medijskih sadržaja od 46,1 odsto, dok Telenor tek treba da uđe na ovo tržište, i to nakon što nadležni organi Srbije, kako navode, nezavisno, stručno i nepristrasno donesu odluku. Ističu da su potpisani ugovori o zakupu Telekomove infrastrukture u potpunosti u skladu sa zakonima Srbije i da u njima nema naznaka narušavanja konkurentnosti ili medijskog pluralizma u Srbiji.

U saopštenju je navedeno da je Telenor Srbija do sad dva puta bezuspešno tražio od United Grupe ponudu za distribuciju kanala koji su u vlasništvu ili čijim pravima raspolaže ova grupacija.

- Kao i prethodna tužba koju je kompanija Telenor Srbije podnela za nadoknadu štete, i tužba za nelojalnu konkurenciju usmerena je protiv kompanija koje su kreatori medijske kampanje - navodi se u saopštenju. - Tužbom za nelojalnu konkurenciju zahteva se da se firmama u vlasništvu United Grupe takvo delovanje onemogući, jer se njime krše zakonske norme i dobri poslovni običaji, i da sudska presuda bude objavljena u sredstvima javnog informisanja.

Takođe, Telenor navodi da će naknadno opredeliti visinu štete koju je pretrpeo zbog nelojalne tržišne utakmice. Zbog intenzivne medijske kampanje i optužbi sa kojima se suočava.Dodaju da su bili prinuđeni da preduzmu pravne akcije kako bi zaštitili svoju reputaciju. U kompaniji veruju da će od sada nastaviti da se na tržištu takmiči relevantnim ponudama koje korisnici vrednuju, kao što je činila tokom 15 godina poslovanja na srpskom tržištu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)