NAGRAĐENA NAJBOLJA APLIKACIJA: Pet najboljih gimnazijskih timova učestvovalo u izradi aplikacije

B.Ca.

18. 02. 2021. u 13:16

KOMPANIJA Telekom Srbija nagradila je pet najboljih gimnazijskih timova koji su učestvovali na "10. mts app konkursu" za izradu aplikacija za mobilne uređaje.

НАГРАЂЕНА НАЈБОЉА АПЛИКАЦИЈА: Пет најбољих гимназијских тимова учествовало у изради апликације

Foto: Depositphotos

Pobedničcke aplikacije su Dreamskape, tima Augmentum iz Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša, e-help, tima F&A iz Gimnazije Mladenovac, Livecart, tima MemoEasy iz niške gimnazije "Bora Stanković" i NDP i GrickApp, timova FikiCar i Narandže iz Računarske gimnazije u Beogradu.

Finale konkursa i predstavljanje aplikacija je zbog pandemije održano putem video konferencije, a žiri je jednoglasno proglasio najbolje aplikacije.

- Dobili smo kvalitetne i napredne aplikacije koje imaju i dodatnu društveno odgovornu, edukativnu poruku i korisnu primenu. To je još jedna potvrda da mladi u Srbiji poseduju znanje i entuzijazam i da im je dovoljno samo malo podrške i podsticaja za uspeh -izjavila je menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija Miroslava Tešin Popović,.

Učenici specijalizovanih odeljenja za matematiku, informatiku i računarstvo u gimnazijama koje su učestvovale u "10. mts app konkursu" ističu da je to za njih bila prilika da usavrše znanje i veštine koje su stekli u školi.

Ove godine je dodatni izazov bio i da kroz aplikaciju ponude rešenja koja doprinose prevazilaženju situacija kao što je epidemija virusa korona.

Uz pohvale za organizaciju ovogodišnje prezentacije aplikacija, Vuk Marković i Milan Radomirović iz tima Augmentum preporučili su budućim učesnicima mts app konkursa da učestvuju, predstave svoje ideje i budu deo jednog takvog izazova.

Filip Oketić i Anđela Kanjo iz tima F&A, koji prvi put učestvuju, ističu da su kroz konkurs mnogo naučili i napredovali u programiranju, kao i da im mnogo znači što su na prezentaciji videli i radove drugih učesnika.

Članice tima Narandže Dunja Dimitrijević i Nada Trajković takođe su prvi put učestvovale na takmičenju, i navode da je konkurs za njih bio zanimljivo i izazovno iskustvo, dok je Filip Obradović iz tima FikiCar, njihov drug iz Računarske gimnazije, siguran da je ovo bilo neprocenjivo iskustvo.

Članovi tima MemoEasy Natalija Simonović, Nikola Ilić i Borko Krstić kažu da su zahvaljujući mts app konkursu imali priliku da rade na velikom projektu i da stvari posmatraju iz ugla korisnika kome su i namenili aplikaciju, što to će im mnogo značiti u daljoj karijeri.

Pobednički timovi tradicionalno su nagrađeni vrednim mobilnim telefonima i dobijaju priliku da u narednom periodu učestvuju u sledećem nivou takmičenja, Regionalnom app izazovu.

Oni će imati priliku da odmere talenat i kreativnost sa najuspešnijim timovima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, jer je konkurs pod istim uslovima održan i u organizaciji m:tel BiH i m:tel CG.

Mts app konkurs deo je programa Telekoma Srbija "Pokrećemo pokretače", a u njemu je tokom 10 godina učestvovalo više od 2.500 učenika, dok je 168 timova prezentovalo 175 aplikacija.

Zahvaljujući značaju za razvoj znanja i veština mladih u oblasti IT-a, mts app konkurs odvija se uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i uvršten je u selekciju prestižne evropske organizacije CSR Euro

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a