NOVI PAZAR I TUTIN ZASLUŽUJU VIŠE I BOLJE: Ministar Momirović o obnovi puteva i ulaganjima države u jugozapadnoj Srbiji (FOTO)

N. KOČOVIĆ

16. 02. 2021. u 17:44

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirovića izjavio je u Novom Pazaru da država ulaganjem u infrastrukturu želi da povrati i poveća poverenje građana ovog kraja koji je decenijama zanemarivan.

НОВИ ПАЗАР И ТУТИН ЗАСЛУЖУЈУ ВИШЕ И БОЉЕ: Министар Момировић о обнови путева и улагањима државе у југозападној Србији (ФОТО)

Foto: N. Kočović

Momirović je, sa saradnicima i predstavnicima lokalne samouprave, obišao obilaznicu oko Novog Pazara, ali i radove na rekonstrukciji magistralnog puta ka Tutinu koje izvodi turska firma “Tašjapi”, a vredni su 24 miliona evra.

- Ovo je strateški važna saobraćajnica i trebala je da bude rekonstruisana pre više decenija. Previše kasnimo, pogotovo za ovaj kraj i nemamo više vremena za gubljenje i moramo da nadoknadimo ono što nije rađeno decenijama. Predsednik Vučić je jasno istakao da je ulaganje u ovaj kraj prioritet, u pitanju je prestiž, a ljudi odavde moraju da povrate, a i da podignu poverenje u svoju državu – poručio je Momirović.

On je podsetio da je rok za završetak radova jun 2022. godine, ali da će se truditi da sve bude završeno i ranije, možda i do kraja ove godine.

Momirović je najavio da će država u saradnji sa lokalnom samoupravom nastaviti da ulaže u Novi Pazar, da će u narednom periodu biti urađeno 110 kilometara kanalizacione i kolektorske mreže, da je u planu i izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, ali i investicije u sporstku infrastrukturu.

- Nadam se da će do kraja godine krenuti radovi i na deonici autoputa od Požege do Boljara, a planirana je i rekonstrukcija puta Kraljevo – Novi Pazar jer ovaj grad zaslužuje da bude bolje povezan sa ostalim delovima Srbije. Novi Pazar zaslužuje ozbiljne investicije – dodao je ministar u čijoj pratnji je bio i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da su izgradnja obilaznice oko grada i rekonstrukcija puta do Tutina dva veoma bitna projekta jer u prošlosti vrlo malo ulagano u ovaj kraj.

MINISTAR: IMA VEĆIH PRIORITETA OD AERODROMA

MINISTAR Momirović izjavio je da sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara nije razgovarao o izgradnji aerodroma u blizini ovog grada i da je to previše ozbiljna investicija.

- Ne želimo neoprezno da ulazimo u takve investicije i politički promovišemo sebe, a da to ima upitnu perspektivu. Mi se nismo proslavili investicijama u aerodrome, imamo Beograd i Niš, delimično Kraljevo, a u ovom trenutku ima prioritetnijih pitanja poput putne i komunalne infrastrukture – objasnio je Momirović.

- Poslednjih godina se ulaže, pogotovo u putnu infrastrukturu i ovo je konkretan dokaz. Bili smo nerazvijeno područje, a ovaj putni pravac i autoput Požega Boljare su projekti za budućnost i razvoj našeg kraja – naveo je Biševac.

On je najavio da će ove godine biti urađeno kilometar i po obilaznice oko grada, a da će uporedo sa tim biti rađeno na rešavanju problema eksproprijacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)