SREDA ROK ZA POREZ: Zbog praznika pomerena prva rata nameta na imovinu

S. B.

14. 02. 2021. u 16:02

ROK za prvu ratu poreza na imovinu je 15. februara, ali s obzirom na to da pada na državni praznik, ova obaveza se poslednjih godina pomera.

СРЕДА РОК ЗА ПОРЕЗ: Због празника померена прва рата намета на имовину

Foto: M. Anđela

Vlasnici kvadrata i ari novac moraju da uplate najkasnije 17. februara. Građani koji kasne sa uplatama, trebalo bi da računaju na zateznu kamatu. Ona trenutno iznosi devet odsto godišnje.

Zatezna kamata u Srbiji je za osam procentnih poena uvećana referetna kamatna stopa NBS. Porez na imovinu se izmiruje u četiri rate. Do dolaska poreskog rešenja, a ono obično stiže u maju, rate se uplaćuju po prošlogošnjem iznosu obaveze.

Razlika se nadoknadi kroz poslednje dve rate. Kolika će obaveza biti veća ove godine, zavisi pre svega od toga kako se lane kretalo tržište nepokretnosti u komšiluku i da li su gradovi i opštine menjali poreske stope.

Druga rata na napltu stiže polovinom maja, treća u avgustu, a četvrta u novembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)