RASPRODATO: Zlatibor očekuje 30.000 turista za Sretenje

Tanjug

13. 02. 2021. u 17:31

SVI hoteli i većina privatnog smeštaja na Zlatiboru rasprodato je za četiri dana praznika povodom Dana državnosti, 15. februara.

РАСПРОДАТО: Златибор очекује 30.000 туриста за Сретење

Foto: P. Milošević

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladan Živanović izjavio je za Tanjug da će 30.000 turista svoj mini odmor provesti na ovoj planini.

- Slobodnih mesta u hotelima nema.Traži se krevet više i u privatnom smeštaju. Situacija je slična onoj za novogodišnje praznike. I ukoliko ne bude novih snežnih padavina, skijalište na Torniku radi, jer su jako niske temperature koje omogućavaju veštačko osnežavanje - kaže Živanović.

On napominje da je Zlatibor sigurna destinacija za praznike, jer hotelijeri i ugostitelji poštuju sve epidemiološke mere.

- Svi ugostitelji se pridržavaju mera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja i Krizni štab u cilju sprečavanja širenja pandemije virusa korona i sve funkcioniše na najbolji mogući način - ističe Živanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)