OTKAZ UŽIVO: Menadžerka primila nagradu za P.S. Fashion, pa ih optužila za mobing

Novosti online

05. 02. 2021. u 19:00

NEUOBIČAJENI potez kada je reč o odnosnu poslodavac- radnik, napravila je u obraćanju uživo juče Jovana Bakula, zamenica marketing menadžera modne kompanije P.S. Fashion.

ОТКАЗ УЖИВО: Менаџерка примила награду за П.С. Фасхион, па их оптужила за мобинг

Foto: Printskrin

Ona je, naime, dobila priznanje u kategoriji Instagram na dodeli nagrada Top 50 najbolje online stvari.

Međutim, u uključenju uživo ona je uputila teške reči svojoj kompaniji i pozvala radnike da se pobune.


Bakula je na početku obraćanja čestitala svom marketing timu, a posle uvoda uputila je optužbe sopstvenoj firmi za mobing.

Kako je kazala Bakula, taj tim većinom, nažalost, nije više deo P.S. Fashion kompanije.

- Od devet zaposlenih koji su početkom godine bili u timu, sada nas je troje. Od toga je jedna koleginica na bolovanju zbog psihičke neuravnoteženosti. Zbog istih razloga, ogromnog pritiska i stresa, jedna koleginica je dala otkaz, dvoje kolega je dobilo otkaz pod nerazjašnjenim okolnostima, zbog stresa. Mnoge kolege su premeštene, tako da je ovo jedna Pirova pobeda - rekla je ona.

Onda je Bakula zaposlene pozvala na pobunu.

- Moram da pozovem sve poslodavce da štite i cene svoje zaposlene i pozivam sve zaposlene da istupe, da budu hrabri i da se bore protiv mobinga i izrabljivanja koje je postalo vrlo aktivno posebno u ovom periodu korone - zaključila je Bakul.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jovana Bakula (@seljanka.ba)


Ona je snimak podelila na svom Instagram profilu.

- Ovo je moja priča, zbog koje ne spavam, plačem i tresem se! Radni narode, borite se za svoja prava i molim vas podelite ovo dalje! Hvala mojoj baki Jovanki po kojoj sam dobila borbeno ime. Od ovog momenta moj profil će preuzeti meni dragi ljudi, nakon svega treba mi odmor. Molim hrabre i uticajne ljude da šire priču dalje - navela je Bakula uz snimak.

Iz P…S… Fashion reagovali su na izjavu Jovane Brakule saopštenjem iz kog prenosimo delove vezane isključivo za konkretan slučaj:


"Povodom izjave koleginice Jovane Bakule, zamenice marketing menadžera naše kompanije, na dodeli nagrade ”Top 50 najbolje online stvari” moramo istaći da ništa od navedenog u pomenutoj izjavi nije istina...
Konkretno kada je reč o sektoru marketinga naše kompanije, u toku 2020. godine u ovom sektoru bilo je devet zaposlenih od čega su tri koleginice dobile premeštaj na slične ili više pozicije. Nakon interne kontrole i analize učinka, menadžment kompanije je odlučio da dva zaposlena fotografa, zbog neefikasnog rada proglasi tehnološkim viškom nakon čega su pomenuta lica uz pripadajuće otpremnine napustili kompaniju. Početkom ove godine, jedna od koleginica iz sektora marketinga je iz svojih ličnih i profesionalnih razloga tražila prekid radnog odnosa. Rezimirajući ovu situaciju, od pomenutih devet kolega iz sektora marketinga, sada je u ovom timu ostalo troje zaposlenih, drugo troje su prebačeni na slične ili više pozicije u kompaniji, dve osobe su proglašene tehnološkim viškom i jedna je raskinula radni odnos na lični zahtev. Ovo sve se može dokazati u svakom trenutku i jasno implicia da je naša koleginica u svom izlaganju iznela niz neistina. Za kraj bismo napomenuli da pomenuta koleginica Jovana Bakula niti je prekinula radni odnos niti je otkaz dobila, a od danas je, kako nam je javila, na bolovanju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel