DROBNJAK O ODRONU NA PUTU KA KRAGUJEVCU: Sanacija će trajati dva meseca

Z. R.

01. 02. 2021. u 15:21

Prošle nedelje je deonici puta između Krgaujevca i Batočine došlo do klizišta usled čega je na putu nastalo oštećenje, pa se saobraćaj od tada odvija samo levom trakom.

ДРОБЊАК О ОДРОНУ НА ПУТУ КА КРАГУЈЕВЦУ:  Санација ће трајати два месеца

Foto: Info KG

- Oštećena desna saobraćajna traka u smeru ka Kragujevcu na delu brze saobraćajnice Batočina - Kragujevac biće sanirana za najviše dva do dva i po meseca - izjavio je danas direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak. - Izgradnja brze saobraćajnice Kragujevac - Batočina započeta je još 2009, kada je bila u nadležnosti Nacionalnog investicionog plana. Međutim, kako od 2010. nisu izvođeni radovi, 2015. je u Ministarstvu građevinarstva došlo do dogovora da JP "Putevi Srbije" bude investitor na tom projektu, a Ministarstvo finansijer. Preduzeće "Putevi Kragujevac" je 2016. godine počelo sa izvođenjem radova.

Drobnjak objašnjava da je do oštećenja puta došlo jer kišna kanalizacija koja je rađena 2009. i 2010. godine nije dobro obavljala svoj posao, te je došlo do izlivanja vode iz te kanalizacije. Drobnjak ističe da su se u tom delu pojavile i podzemne vode koje su dodatno uticale na pojavu klizišta i oštećenje puta.
- Ovaj deo puta će brzo biti saniran, za dva do dva i po meseca - rekao je Drobnjak. - Biće postavljeno oko 40 šipova, potporni zid, kao i ploča na koju će biti naslonjen taj zid.
Način na koji će biti urađen taj deo puta biće trajan i neće doći do ponovnog otcepljenja i ako se pojave podzemne vode.
Radovi na deonici između Kragujevca i Batočine završeni su u oktobru 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a