ODRON NA PUTU KA KRAGUJEVCU: Oglasili se "Putevi Srbije"

Z. R.

28. 01. 2021. u 14:00

JAVNO preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da se na delu državnog puta prvog B reda broj 24, na deonici Batočina - Kragujevac na lokalitetu Nikšićko brdo aktiviralo klizište usled čega je došlo do oštećenja desne saobraćajne trake u smeru ka Kragujevcu.

ОДРОН НА ПУТУ КА КРАГУЈЕВЦУ: Огласили се Путеви Србије

Foto: Info KG

Saobraćaj se odvija levom saobraćajnom trakom, dok je desna zatvorena za saobraćaj shodno postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

- Predstavnici JP "Putevi Srbije" i "Instituta za materijale Srbije" su odmah po nastanku klizišta izašli na teren kako bi sagledali problem i predložili mere sanacije ' tvrde u "Putevima Srbije". - Preduzeli smo sve neophodne mere za bezbedno odvijanje saobraćaja i dali nalog za preduzimanje hitnih i neodložnih pripremnih radova na nastalom klizištu. Izgradnja ove deonice, započeta 2009. godine, bila je u nadležnosti Nacionalnog investicionog plana, a JP "Putevi Srbije" preuzeli su da je završe 2014. godine. Prošle godine je konačno okončana izgradnja ovog dela puta koji Kragujevac povezuje sa Koridorom 10.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da posebno budu oprezni u zoni klizišta, da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i brzinu prilagode uslovima na putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta