ALEKSANDAR SENIČIĆ: Vakcina prednost, ali ne i uslov za putovanja

J. Su.

26. 01. 2021. u 14:40

АЛЕКСАНДАР СЕНИЧИЋ: Вакцина предност, али не и услов за путовања

Aleksandar Seničić / Foto Tanjug

PUTNICI u Srbiji i dalje ne znaju pod kojim uslovima će putovati u inostranstvo. Kako ne bi bila uništena i ovogodišnja turistička sezona, bilo bi dobro da se to zna do kraja marta ili početkom aprila.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, čini se da će vakcinisani građani imati prednost, ali to ne bi trebalo da bude uslov za putovanja.

- Neki ljudi jednostavno ne žele da prime vakcinu, ima onih koji ne smeju i za njih bi trebalo da važe pravila kao što su negativan PCR ili brzi antigenski test - ističe Seničić. - Posedovanje neke zdravstvene potvrde za prelazak granice, koje se sve više spominje, logičan sled događaja i da je ona već bila tema i na sastanku lidera članica Evropske unije.

Potpuno je besmisleno da neko neće da primi neku vakcinu, jer misli da ga u pojedine zemlje neće pustiti, smatra Seničić.

- Poznato je da su ruski i kineski turisti među najbrojnijim turistima - govori Seničić. - Oni će sigurno primiti vakcine iz svojih zemalja a nije logično očekivati da će neko da odbije tolike ljude i ne dozvoli im ulazak u zemlju samo zbog vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Nebojša

26.01.2021. 17:24

Kakav lik, pa pre samo nekoliko dana je pricao o pasosima kao obavezi. Necuveno. Da li ce neko ukinuti to zastarelo udruzenje JUGOSLEVENSKO Udruzenje Turistickih Agencija Aman ljudi, MI SMO SRBIJA A NE JUGOSLAVIJA.