ALEKSANDAR SENIČIĆ: Vakcina prednost, ali ne i uslov za putovanja

J. Su.

26. 01. 2021. u 14:40

PUTNICI u Srbiji i dalje ne znaju pod kojim uslovima će putovati u inostranstvo. Kako ne bi bila uništena i ovogodišnja turistička sezona, bilo bi dobro da se to zna do kraja marta ili početkom aprila.

АЛЕКСАНДАР СЕНИЧИЋ: Вакцина предност, али не и услов за путовања

Aleksandar Seničić / Foto Tanjug

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, čini se da će vakcinisani građani imati prednost, ali to ne bi trebalo da bude uslov za putovanja.

- Neki ljudi jednostavno ne žele da prime vakcinu, ima onih koji ne smeju i za njih bi trebalo da važe pravila kao što su negativan PCR ili brzi antigenski test - ističe Seničić. - Posedovanje neke zdravstvene potvrde za prelazak granice, koje se sve više spominje, logičan sled događaja i da je ona već bila tema i na sastanku lidera članica Evropske unije.

Potpuno je besmisleno da neko neće da primi neku vakcinu, jer misli da ga u pojedine zemlje neće pustiti, smatra Seničić.

- Poznato je da su ruski i kineski turisti među najbrojnijim turistima - govori Seničić. - Oni će sigurno primiti vakcine iz svojih zemalja a nije logično očekivati da će neko da odbije tolike ljude i ne dozvoli im ulazak u zemlju samo zbog vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati