PRIVREDNICIMA IZ SVETA LAKŠE PREKO GRANICE: Ulaz biznismena u Srbiju uz najavu PKS

B.Caranović

21. 01. 2021. u 14:26

DOMAĆIM i stranim državljanima koji ulaze u Srbiju iz poslovnih razloga to će biti dozvoljeno uz prethodno obaveštavanje Privredne komore Srbije. Kako je objavljeno u Službenom glasniku, uslovom je da u roku od 24 sata od prelaska granice dostave PKS negativan RT-PCR test ili antigen test na koronu izdat od referentne laboratorije Srbije.

ПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ СВЕТА ЛАКШЕ ПРЕКО ГРАНИЦЕ: Улаз бизнисмена у Србију уз најаву ПКС

Foto: AP

PKS će najavu prelaska državne granice bez odlaganja dostaviti Upravi granične policije, a najkasnije 24 sata pre očekivanog prelaska državne granice, navedeno je u dopunjenom Uputstvu o načinu primene ograničenja ulaska u Srbiju onima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom korone virusa.

Ukoliko se ne dostavi negativan RT-PCR test ili antigen test na prisustvo virusa SARS-CoV-2 u roku od 24 časa od časa prelaska državne granice ili ukoliko test bude pozitivan, PKS o tome bez odlaganja obaveštava teritorijalno nadležan zavod za javno zdravlje. Dopunjeno uputstvo je stupilo na snagu danom objavljivanja u Službenom glasnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDAT SA REMONTA DRUGI DIZEL MOTORNI VOZ: Nastavak uspešne saradnje između Srbijavoza i Želvoza