PKS: Osniva se Sekcija za mlade preduzetnike

J. Su.

18. 01. 2021. u 16:51

U prvoj polovini ove godine Privredna komora Srbije će osnovati Sekciju za mlade preduzetnike, kako bi podržali razvoj omladinskog preduzetništva.

ПКС: Оснива се Секција за младе предузетнике

Foto: Tanjug/D. Popović

Sekcija će davati pomoć početnicima u biznisu i startapovima, da prevaziđu izazove u poslovanju, kao i da bolje razumeju položaj mladih.

- Cilj nam je da unapredimo svest o značaju razvoja omladinskog preduzetništva u Srbiji, da mlade što više podstaknemo da, nakon završetka formalnog obrazovanja uđu u preduzetničke vode i započnu sopstveni posao - istakla je Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Sekcija će okupiti mlade ljude do 35 godina starosti, kao i startapove, a aktivnosti će biti usmerene na promociju preduzetništva i preduzetničkog duha, edukaciju, unapređenje znanja i veština.

- Poseban fokus biće na procesima digitalizacije bez kojih je nezamislivo moderno poslovanje, a rad sekcije biće usmeren i na podršku mladima da digitalizuju poslovne procese kako bi njihovi biznisi bili konkurentni i održivi - objasnila je Simanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir