MILIONI ZA RAZVOJ: Država odobrila subvencije za izgradnju infrastrukture u turističkim mestima

J. Su.

11. 01. 2021. u 18:15

VLADA Srbije usvojila je danas Program rasporeda i korišćenja subvencija, transfera i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2021. godini.

МИЛИОНИ ЗА РАЗВОЈ: Држава одобрила субвенције за изградњу инфраструктуре у туристичким местима

D. Balšić

Program bi trebalo da oporavi i razvije turističke centre u našoj zemlji.

Ulaganje u infrastrukturu, promociju i edukaciju su ključni, rekla je ministarka turizma Tatjana Matić. Ovo je bitno ne samo za oporavak, već i za ubrzanu reformu turističkog sektora u postpandemijskom periodu.

- Ciljevi su i uspostavljanje regionalne ravnoteže turističkog prometa i sistema praćenja ostvarenih rezultata u turizmu - istakla je Matić. - Tu je i uspostavljanje sistema podsticaja za "grin fild" investicije, postavljanje sistema za razvoj i održivost autentičnih turističkih destinacija putem integracije turizma, u lokalnim zajednicama.

Kako je istakla Matić, tu je i zaštita životne sredine i kulturno-istorijsko nasleđe u turističkim mestima. Programom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture u turističkim destinacijama, u iznosu od 650 miliona, a za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu 105 miliona dinara.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije, koja nisu indirektni korisnici budžeta. Za promociju, treninge i edukacije u turizmu, mogu da konkurišu i nevladine organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)