POMAMA ZA ŽESTOKIM PIĆIMA PRED PRAZNIK: Od 25 do 40 odsto više se kupovao alkohol nego ranije

E.B.T.

11. 01. 2021. u 18:14

POTROŠAČI su 30. i 31. decembra alkoholna pića kupovali više za 25 do 40 odsto u odnosu na prethodne godine, pokazuju podaci Privredne komore Srbije.

ПОМАМА ЗА ЖЕСТОКИМ ПИЋИМА ПРЕД ПРАЗНИК: Од 25 до 40 одсто више се куповао алкохол него раније

Foto: PROMO

Najudarniji dani za kupovinu prehrambene robe su i ove godine bili 30. i 31. decembra, ali su građani ovoga puta pazarili više alkohol.

- Od 25 do 40 odsto su se više, nego ranijih godina kupovala alkoholna pića, a razlog za to je što se 2021. uglavnom čekala kod kuće – objašnjava Žarko Malinović iz PKS. – Više se pazarilo i pakovano meso i još dvadesetak namirnica, a brašno se kupovalo manje nego ranije.

Uoči praznika se, kako navodi, nabavka prehrambene robe obavljale više u maloprodajnim objektima, dok je prethodnih meseci primećen porast onlajn kupovine namirnica.

- Razlozi za to su što je određene vrste robe teško izabrati putem onlajn trgovine,  a drugi se tiče naših kapaciteta za dostavu, koji su prilično ograničeni i predstavljaju izazove sa kojima ćemo se nositi u ovoj i sledećim godinama – navodi Malinović.

On ističe i da se za zahvaljujući inicijativi PKS da se u drugoj polovini decembra ublaže mere za rad prodavnica, delom stabilizovao promet i u drugim, neprehrambenim segmentima trgovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna