SUBVENCIJE ZA 2.200 VOZILA: Nova Uredba Vlade Srbije

Z. R.

29. 12. 2020. u 16:40

TAKSISTI će i sledeće godine moći da nabave nova vozila sa olakšicama

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 2.200 ВОЗИЛА: Нова Уредба Владе Србије

Foto: K. Mihajlović

Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke automobila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza.Pravo na subvencionisanu nabavku putničkih vozila imaju preduzetnici i privredna društva.

Uredba predviđa bespovratna sredstva koja se odobravaju taksi prevoznicima u dinarskoj protivvrednosti od 8.000 evra.U toku 2020. godine obezbeđeno je oko 550 miliona dinara za kupovinu 450 novih vozila. U budžetu za sledeću godinu predviđena su sredstva u visini od oko 2,5 milijardi dinara za oko 2.200 taksi vozila. Planirano je da se subvencija sprovodi do 2022. godine, što znači da će vozni park za ove tri godine, u većem delu biti zamenjen.

Vlada je usvojila i Državni program obnove odnosno hitnih radova na sanaciji objekata za zaštitu od voda oštećenih u poplavama izazvanim elementarnom nepogodom u junu, za čije je sprovođenje izdvojeno 1,1 miolijarda dinara. Usvojena je i Uredba o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojom će se na optimalan način podržavati nedovoljno razvijene oblasti poljopivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada, a kroz unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!