EVROPSKA KUĆA DODELILA PRIZNANJA JUBILARNI 20. PUT: “Najevropljani“ Vesna Vučurević i Davor Milićević

Promo

25. 12. 2020. u 14:00

Evropsko veče u Beogradu u znaku najuspešnijih

ЕВРОПСКА КУЋА ДОДЕЛИЛА ПРИЗНАЊА ЈУБИЛАРНИ 20. ПУТ: “Најевропљани“ Весна Вучуревић и Давор Милићевић

Foto: Promo

Nagrada „Najevropljanin", za oblast menadžment u privredi 2019. uručena je Davoru Milićeviću, Predsedniku “Preston Holdinga” i vlasniku kompanije “Beohemija”,  dok je za 2020. nagrada pripala Vesni Vučurević, vlasniku trgovinskog lanca “Univerexport”.

“Preston Holding” predstavlja konzorcijum firmi koje uspešno posluju na tržištu Srbije, regiona i zemalja Evropske unije. Izvozeći svoje proizvode, robu i usluge u oblastima trgovine robom, razvojem nekretnina i upravljanjem njima, hemijskom proizvodnjom, transportom i logistikom, “Preston Holding” ostvaruje značajne poslovne prihode i upošljava oko 500 ljudi u Srbiji i regionu.

Ulazak na tržište hemijske industrije i investicija koja je privukla pažnju javnosti je kupovina kompanije “Beohemija”.

„Beohemija“ je preuzeta početkom 2017. godine iz stečaja i bankrota. Nakon pokretanja proizvodnje u fabričkim pogonima u Zrenjaninu i povratku na radna mesta 200 radnika, kompanija beleži rast prihoda od prodaje kao i sve veće tržišno učešće.

Danas, nakon skoro 4 godine od akvizicije, „Beohemija“ je finansijski stabilna kompanija sa jasno definisanim ciljevima razvoja, organizovanom distribucijom u 7 i izvozom robe u preko 15 zemalja sveta, navode u obrazloženju za dodelu nagrade "Najevropljanin".

Foto: Promo

Vesna Vučurević, vlasnik „Univerexport-a“ jednog od najuspešnijih trgovinskih lanaca u zemlji, kroz čije maloprodajne objekte dnevno prođe više od 100.000 zadovoljnih potrošača. Kompanija zapošljava blizu 3.000 zaposlenih i ove godine slavi 30 godina poslovanja.

Gđa Vučurević je pokretač brojnih projekata: gradnja prvog savremenog koncepta supermarketa po uzoru na najsavremenije svetske formate pre 20 godina i ponavljanje uspeha otvaranjem 100. po redu  prodavnice sa značanim konceptualnim iskorakom.

Izgradnja novog distributivnog centra je takođe podvig vredan spomena, kao i prelaz “Trgopromet” objekata pod brend “Univerexport” što je još jedan veliki razvojni korak kompanije koja sada posluje kroz 160 objekata u svim većim i manjim mestima Vojvodine, Beograda i okoline.

Foto: Promo

Ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uručena je nagrada "Najevropljanin" za oblast politike u 2019. godini, a predsedniku opštine Novi Beograd i lideru SPAS-a Aleksandru Šapiću za oblast politike u 2020. godini, saopštila je Prva evropska kuća.

Generalni direktor VIP Mobile Srbija Dejan Turk strani je državljanin koji je nagradu "Najevropljanin" dobio za oblast telekomunikacija u 2019. godini, dok je nagrada za oblast preduzetništva 2019. godine uručena Gordani Đurđević iz preduzeća "Slovo".

Za nauku primenjenu u prehrambenoj industriji u 2020. godini nagrada je uručena Draganu Markoviću, redovnom profesoru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i predsedniku kompanije ITN Grupe. Nagrada "Najevropljanin" za Idejni projekat 2020. uručena je Bogoljubu Kariću za projekat "Tesla grad".

Manifestacija je obeležana jubilarno 20. put u uslovima pandemije korona virusa i zbog toga su objedinjeni dobitnici za 2019. i 2020. godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TO JE ZA NAŠE FINANSIJE NAJZNAČAJNIJA BORBA Mali:  Optimista sam nakon sastanka sa “S&P”, očekujemo investicioni rejting (FOTO)