MANJE NELOJALNE KONKURENCIJE: Srbija i sledeće godine nastavlja borbu protiv sive ekonomije

S.B.

21. 12. 2020. u 16:04

SRBIJA naredne godine nastavlja borbu protiv sive ekonomije. U njoj će se završiti pripreme kako bi od 1. januara 2022. zaživela on-lajn fiskalizacija, a Ministarstvo privrede obećava finansijsku podršku za nabavku uređaja.

МАЊЕ НЕЛОЈАЛНЕ КОНКУРЕНЦИЈЕ: Србија и следеће године наставља борбу против сиве економије

D. Balšić

U 2021. će se proširiti i elektronska prijava sezonaskih radnika, koja sada funkcioniše u poljoprivredi, i na druge sektore. Zaživeće elektronske fakture i digitalne menice. I nastavlja se nagradna igra "Uzmi račun i pobedi".

Premijerka Ana Brnabić, govoreći na konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije", u organizaciji NALED-a i GIZ-a, najavila je ove reforme. One bi trebalo da doprinisu da Srbija u 2022. godini bude zemlja sa daleko manjim udelom nelegalne konkurencije.

- Sledeća godina je izuzetno ambiciozna za nas - rekla je premijerka. - Želimo da nastavimo reforme da bismo 2022. godinu dočekali još uspešniji. Naredne godine moramo da proširimo obim prijave sezonskog zapošljavnja. Moramo da promenimo Zakon o inspekcijskom nadzoru. Uveli smo eInspektor i fenomenalan je. Taj sistem u ovm trenutku je opcion. A mora postati obavezan da bi zaživeo u punoj meri. Boriću se da taj sistem bude obavezan i otvoren ze sve privrednike i građane kako bi nam pomogli u nadzoru nad subjektima za koje se sumnja da predstavljuju nelojalnu konkrenciju. Da nismo napravili disciplinovaniji sistem, mi ne bismo mogli da izvdojimo šest milijardi evra za podršku privredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere