NAŠA ZEMLJA PREDSEDAVAJUćA U 2021. GODINI: Završena ministarska konferencija evropske energetske zajednice

G.Č. - J.Su.

17. 12. 2020. u 15:37

SRBIJA je preuzela predsedavanje Energetskom zajednicom u 2021. godini.

НАША ЗЕМЉА ПРЕДСЕДАВАЈУћА У 2021. ГОДИНИ: Завршена министарска конференција европске енергетске заједнице

Foto Tanjug

Naredna godina biće u znaku traženja zajedničkih odgovora na energetske i ekološke izazove, kako i boljem povezivanju regiona.

U ime naše zemlje, predsedavanje je preuzela ministarka energetike i poručila posle sastanka Ministarskog saveta EZ, da je svaka kriza teška i da sa sobom nosi izazove.

- Verujem da će 2021. biti godina oporavka - kazala je Mihajlović.

- Očekuju nas velike promene u energetskom sektoru, na kojima ćemo raditi svi zajedno, od povećanja energetske efikasnost, zelene energije, i dekarbornizacije, kao možda najvećeg izazova u našem regionu. Cilj je da Srbija u 2021., kao predsedavajuća zemlja EZ, bude primer drugim članicama, kako u donošenju i primeni regulative u oblasti energetike i klimatskih promena, tako i u sprovođenju reformi i stvaranju modernih i efikasnih energetskih kompanija.

Prema njenim rečima, radićemo i na bržem regionalnom povezivanju u oblasti energetike, a koje je važno i na našem putu kao regiona ka članstvu EU.

- Samo zajedno možemo dati prave odgovore na energetske i ekološke izazove sa kojima se čitav svet susreće - naglasila je Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)