"SRBIJAGAS" DO 1. MAJA AKCIONARSKO DRUŠTVO: Ministarstvo rudarstva i energetike o planovima radne grupe

J. Su.

17. 12. 2020. u 14:23

MINISTARSTVO energetike formiralo je radnu grupu za praćenje plana reorganizacije Srbijagasa, s ciljem da to preduzeće do 1. maja postane akcionarsko društvo.

СРБИЈАГАС ДО 1. МАЈА АКЦИОНАРСКО ДРУШТВО: Министарство рударства и енергетике о плановима радне групе

Foto arhiva V. N.

Radna grupa će kontrolisati proces reformisanja, ali i pomoći "Srbijagasu" da sprovede plan.

Kako se navodi u saopštenju, plan reorganizacije podrazumeva, razdvajanje delatnosti transporta i distribucije gasa između "Srbijagasa" i preduzeća "Transportgas" i "Distribucijagas" Srbija, kao i njihovo licenciranje za delatnost koju obavljaju.

Inače, Vlada Srbije je 10. decembra usvojila plan reorganizacije "Srbijagasa", čime će se započeti modernizacija gasnog sektora.

- Vlada Srbije usvojila je plan koji obuhvata 29 aktivnosti, koje treba da budu realizovane, a među njima najvažniji je prenos imovine sa JP "Srbijagas" na Transportgas Srbija i Distribucijagas Srbija - kažu u resornom ministarstvu. - Sistem za distribuciju prirodnog gasa sa "Srbijagasa" na "Transportgas Srbija", odnosno "Distribucijagas" Srbija, planirano je do 1. februara sledeće godine.

Planom podrazumeva i usaglašavanje organizacione strukture i opštih akata "Srbijagasa" sa Zakonom o javnim preduzećima, rok je 31.decembar ove godine. Tu je i stvaranje uslova za sertifikaciju i licenciranje delatnosti transport gasa i distribuciju do 1. februara 2021. i dobijanje licence za "Transportgas Srbija" do 15. aprila sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)