DARKO MILIČIĆ ISPUNIO DATU REČ: Izmirio dug beračima, sezonci koji su radili na plantaži košarkaša dobili zaradu

Z. Rajić

14. 12. 2020. u 16:07

POZNATI košarkaš Darko Miličić, vlasnik plantaže jabuka „Mili Dar“ između Sivca i Kljajićeva, izmirio je dug sezoncima, koji su žestoko negodovali zbog neisplaćene zarade za oktobar.

ДАРКО МИЛИЧИЋ ИСПУНИО ДАТУ РЕЧ: Измирио дуг берачима, сезонци који су радили на плантажи кошаркаша добили зараду

Foto: Facebook

Oko stotinu berača iz Sivca, Kljajićeva, Čonoplje, Vrbasa i Svetozara Miletića, koji su radili 10 sati dnevno za satnicu od 250 dinara, potraživali su pojedinačno od 20.000 do 60.000 dinara. Miličić je održao reč, datu u izjavi za „Novosti“ 8. decembra, da će problem „biti rešen vrlo brzo“.

Berači jabuka su isplaćeni u nedelju, 13. decembra, u Sivcu, u kući referenta prodaje u „Mili Daru“ Marka Šokca, koji je bio stalna „adresa“ za pitanja radnika kad će dobiti nadnice, s obzirom na to da je, kako ističu, on raznosio oglas za zapošljavanje u voćnjaku. Oglasom je bilo obećano povećanje satnice sa prošlogodišnjih 200 na 250 dinara, što je ispunjeno, ali je berače do ivice strpljenja dovela izneverena garancija da će isplata biti svakih 15 dana.

POČAŠĆEN ZA VAPAJ

Jedan od berača je dobio 2.000 dinara više od zarađenih nadnica. Reč je o Bojanu Petroviću, ocu trogodišnjeg deteta, koji je, kako smo pisali, Darku Miličiću početkom decembra preko Fejsbuka uputio vapaj: „Brate, isplati me, molim te!“ Bojanu je rečeno da je Miličić zbog toga odlučio da ga počasti.

Oni su strahovali da im ponovo neće biti nadoknađena sva zarada, jer su u novembru neki dobili po 3.000, a drugi 5.000 dinara, ali je gazda Miličić do dinara isplatio nadnice po obračunskim listama.

- Ostali su sitni dugovi od 500 do 2.500 dinara nekim od radnika zbog nepoklapanja obračuna s ličnim evidencijama o radnim satima, ali to se i ranije dešavalo i lako ispravljalo, tako da zbog toga ne brinemo – rekla je jedna radnica.

Pošto je isplatio berače, Marko Šokac je rekao da se nada da će svi oni dogodine ponovo doći da rade kod Miličića. Dobijena zarada je ohladila revolt sezonaca, pa više nije bilo zaricanja da ih „voćnjak više neće videti“.

- Bili smo tamo dobra ekipa, koja je demantovala one koji tvrde da mladi neće da rade. Bilo nas je svih generacija i svih nivoa obrazovanja. Sa ljudske strane se ne možemo požaliti na gazdu, koji nam je pravio roštilj u voćnjaku. Pod uslovom da plate ne kasne, naravno da bismo ponovo radili kod Miličića – kazao je radnik sa oktobarskom zaradom u ruci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega