RAZDVAJANJEM DO UVOĐENJA REDA: Vlada Srbije usvojila plan za reorganizaciju "Srbijagasa"

J.Su.

10. 12. 2020. u 18:14

SRBIJA zaslužuje da ima gasni sektor koji je moćan i profitabilan.

РАЗДВАЈАЊЕМ ДО УВОЂЕЊА РЕДА: Влада Србије усвојила план за реорганизацију Србијагаса

Foto arhiva V. N.

Sprovođenje plana koji je predložilo Ministarstvo rudarstva i energetike, a Vlada Srbije prihvatila, omogućiće da to i realizujemo, sa jasnim zadacima i rokovima. Reformisanje "Srbijagasa" stvoriće uslove za stabilno i sigurno snabdevanje gasom, kao i mnogo efikasnije i profitabilnije poslovanje gasnih preduzeća, a što je važno i zbog infrastrukturnih projekata koje realizuju.

Ovo je izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović i dodadala da je Vlada na sednici usvojila plan za reorganizaciju "Srbijagasa". Time će započeti reformisanje i modernizacija gasnog sektora.

- Plan reorganizacije "Srbijagasa" podrazumeva, pre svega, razdvajanje delatnosti transporta i distribucije gasa između "Srbijagasa", "Transportgas" i "Distribucijagas Srbija" - kazala je Mihajlović. - Licenciranje ovih preduzeća za delatnost koju obavljaju, kao i usklađivanje njihovog rada sa Zakonom o energetici. Biće donet i predlog mera za rešavanje pitanja brojnih povezanih preduzeća, u kojima "Srbijagas" ima učešće u kapitalu, a koje opterećuje poslovanje ove kompanije. Reformisanje je i međunarodna obaveza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati