AKO PROPADNE AGENCIJA - ODOŠE I VAUČERI: Udruženje turističkih kuća Srbije upozorava na moguć haos

J. SUBIN

09. 12. 2020. u 17:32

PUTNICI u Srbiji ne mogu biti obeštećeni za nerealizovana putovanja, prema postojećim ugovorima koje agencije imaju sa osiguravajućim kućama.

АКО ПРОПАДНЕ АГЕНЦИЈА - ОДОШЕ И ВАУЧЕРИ: Удружење туристичких кућа Србије упозорава на могућ хаос

Većina agencija pred zatvaranjem / Foto Tanjug

Polise od insolventnosti ne pokrivaju štetu, ako je nastala vanrednim stanjem i pandemijom, jer je tako navedeno u ugovorima agnecija i osiguravajućih kuća, upozoravaju u Udruženju turističkih agencija Srbije.

- To znači da će putnici ostati bez zamenskih putovanja i bez novca ako osiguravajuće kuće procene da je bankrot agencije posledica pandemije korona virusa, a svi znamo da je poslovanje turističkih agencija mesecima skoro potpuno obustavljeno baš zbog toga - navode u UTAS. - Oko 85 odsto agencija trenutno ne može da nastavi poslovanje, jer su osiguravajuća društva ograničila broj polisa od insolventnosti.

Ukoliko ne nastave poslovanje one neće moći da realizuju zamenska putovanja niti da obezbede sredstva za vraćanje novca putnicima, te još jednom apelujemo na resorno Ministarstvo da hitno nađe rešenje koje će pre svega zaštititi interes putnika, kažu u ovom udruženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili