ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE GRUPE ZA PROJEKAT "JADAR": Zaštita životne sredine prioritet

E.B.T.

08. 12. 2020. u 13:19

PROJEKAT "Jadar" važan ne samo za Srbiju, već i za region i Evropu, s obzirom na to da je reč o jedinstvenom mineralu jadaritu, rekla je danas potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović tokom predsedavanja prvim sastankom novoformirane Radne grupe za implementaciju projekta ”Jadar”.

ОДРЖАН ПРВИ САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ПРОЈЕКАТ ЈАДАР: Заштита животне средине приоритет

Tanjug

- Ono o čemu moramo da mislimo od prvog dana rada ovog tela, to je zaštita životne sredine, jer je za državu i za građane očuvanje životne sredine u ovom projektu jednako važno, kao i ekonomski razvoj koji će on doneti - kazala je Mihajlovićeva. - Nova radna grupa biće mnogo aktivnija i efikasnija nego prethodna, koja je formirana pre oko tri godine.

Na sednici je kompanija „Rio Sava eksplorejšen” predstavila projekat ”Jadar”, a razmatrane su i informacije o projektu eksploatacije i prerade minerala jadarita ”Jadar” s aspekta rudarstva i energetike, zaštite životne sredine i Grada Loznice.

Radnu grupu čine predstavnici više ministarstava, agencija, javnih preduzeća i kompanije ”Rio Sava eksplorejšen”. Na današnjem sastanku učestvovao je i šef Kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) u Beogradu, Džon Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024