VLADA USVOJILA PREDLOG ZAKONA: Digitalna imovina i po zakonu

A.B.

27. 11. 2020. u 17:35

VLADA Srbije usvojila je danas Predlog zakona o digitalnoj imovini u cilju regulisanja, unapređenja i razvoja ovog tržišta i sprečavanje zloupotrebe te vrste imovine u kriminalne svrhe.

ВЛАДА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ ЗАКОНА: Дигитална имовина и по закону

Zgrada Vlade Srbije

Kako je saopšteno posle današnje sednice, usvajanjem ovog zakona biće omogućeno finansiranje pomoću investicionih tokena, unapređenje i razvoj tržišta kapitala, korišćenje digitalne tehnologije i obezbeđivanje okvira za borbu protiv zloupotreba na tržištu digitalne imovine, kao i pranja novca i finansiranja terorizma.

- Na ovaj način, nastoji se da se ide u korak sa savremenim tendencijama globalnog, digitalnog i elektronskog poslovanja, ali i da se kroz ovaj vid pružanja usluga i poslovanja dodatno podstakne domaće IT preduzetništvo u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija na standardizovan i kontrolisan način, pre svega, saglasno međunarodnim standardima u oblasti borbe protiv kriminala i sprečavanja pranja novca - stoji u saopštenju.

Ističe se i da će po usvajanju zakona, biti ostvarena pravna sigurnost i u zakonskim okvirima obezbeđena predvidivost u poslovanju s digitalnom imovinom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)