PKS POKRENULA VAJBER ZAJEDNICU "ČUVARKUĆA": Ključni projekat od sada i na društvenim mrežama

E.B.T.

26. 11. 2020. u 17:30

PRIVREDNA komora Srbije pokrenula je vajber zajednicu "Čuvarkuća - Stvarano u Srbiji" putem koje su dostupne sve relevantne informacije o projektu usmerenom na podršku domaćim proizvodima i proizvođačima.

ПКС ПОКРЕНУЛА ВАЈБЕР ЗАЈЕДНИЦУ ЧУВАРКУЋА: Кључни пројекат од сада и на друштвеним мрежама

Foto: Tanjug/D. Popović

- Predstavnici kompanija koji žele da svojim proizvodima konkurišu za žig kao i svi zainteresovani, mogu da se uz pomoć vajber zajednice, informišu o aktuelnostima u okviru projekta, uslovima i kriterijumima neophodnim za "Čuvarkuću" i da dobiju odgovore na sva važna pitanja - saopšteno je iz PKS.

"Stvarano u Srbiji" jedan je od ključnih projekata koje PKS realizuje u saradnji sa privredom sa ciljem da podrži domaće proizvođače i proizvode i unapredi svest potrošača o značaju njihove kupovine. Žig "Čuvarkuća" dodeljuje se na tri godine, proizvodima koji u svom sastavu imaju 80 odsto domaćih resursa, sa mogućnošću resertifikacije.

Kompanije, domaće i strane koje posluju u Srbiji, proizvođači i trgovci, prepoznale su vrednost ovoga projekta. Za samo nekoliko meseci, za "Čuvarkuću" je konkurisalo preko 600 proizvoda od kojih je 393 prošlo kompletnu proceduru i već ponelo ovu oznaku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel