MOŽE LI BITKOIN DA ZAMENI ZLATO? Cena kriptovalute raste, a evo šta kažu analitičari

Novosti online

21. 11. 2020. u 16:25

BITKOIN se često naziva digitalnim zlatom.

МОЖЕ ЛИ БИТКОИН ДА ЗАМЕНИ ЗЛАТО? Цена криптовалуте расте, а ево шта кажу аналитичари

Foto Ilustracija arhiva

A sada vrhunski strateg u najvećoj svetskoj firmi za upravljanje imovinom kaže da bi ova kriptovaluta jednog dana mogla da zameni žuti metal kao ulaganje u sigurno utočište.

Cene bitkoina porasle su u petak za četiri odsto na iznad 18.700 američkih dolara - što je približilo najvišem nivou od nešto manje od 20.000 američkih dolara iz decembra 2017. godine - nakon što je glavni direktor kompanije za investicije BlackRock-a (BLK), Rik Rider rekao u intervjuu za CNBC da je bitkoin "ovde da ostane".

- Da li mislim da je to izdrživ mehanizam koji bi u velikoj meri mogao da zauzme mesto zlata? Da, znam, jer je mnogo funkcionalniji od prolaska zlatne poluge - rekao je Rider.

Potvrda kompanije BlackRock, koja upravlja imovinom od skoro osam biliona dolara, najnoviji je znak potvrde bitkoina iz glavnog finansijskog sveta.

Mnogi sistemu za naplatu prihvatili su ga kao održiv način plaćanja, a uticajni menadžeri hedž fondova Stenli Drakenmiler i Pol Tudor Džouns to su ocenili kao investiciju.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)