MINISTARKA NAJAVILA: Promene zakona kako bi sektor rudarstva i energetike bio digitalizovan

B. Ca

19. 11. 2020. u 15:34

MINISTARKA rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će to ministarstvo promeniti nekoliko zakona kako bi sektor rudarstva i energetike bio digitalizovan i kako bi mogao da se razvija u skladu sa ekološkim standardima.

МИНИСТАРКА НАЈАВИЛА: Промене закона како би сектор рударства и енергетике био дигитализован

Foto: Tanjug

Na predstavljanju "Bele knjige 2020", Mihajlović je navela da će biti potrebno doneti Zakon o obnovljivim izvorima energije, a promeniće se Zakon o energetici, Zakon o energetskoj efikasnosti i Zakon o rudarstvu. Mihajlović je rekla da će "magična reč" za ministarstvo, na čime je sada čelu, biti dekarbonizacija, i da će se više razmišljati o obnovljivim izvorima energije. Ističe da će akcenat biti i na rudarstvu, koje sada ima udela u BDP-u naše zemlje samo 7,9 odsto.

Namerava da završi reforme u javnim preduzećima, kao i da sve licence, uverenja i ostala dokumentacija koju izdaje ministarstvo i Agencija za energetiku budu digitalizovana. Kako kaže, u odnosu na ovu godinu i u odnosu na priliv stranih direktnih investicija u drugim zemljama regiona, 2019. godina je bila čarobna, jer je Srbija privukla 55 odsto svih stranih investicija na Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna