IZNENADIĆEMO I PENZIONERE! Vučić najavio povećanje plata, zdravstvenim radnicima već od januara

Tanjug

16. 11. 2020. u 23:25

ИЗНЕНАДИЋЕМО И ПЕНЗИОНЕРЕ! Вучић најавио повећање плата, здравственим радницима већ од јануара

Foto: Hepi Printskrin

SRBIJA nema problem sa likvidnošću, istakao je večeras predsednik Aleksandar Vučić, najavljujući povećanje zarada za zdravstvene radnike i zaposlene u javnom sektoru, kao i moguća dodatna izdvajanja za penzionere.

- U ovom trenutku imamo 219,5 milijardi dinara na računu, toliko je para u trezoru. Nemamo problema sa likvidnošću - rekao je Vučić.

On je naveo da će od 1. januara zdravstvenim radnicima biti povećane plate pet odsto, a svima ostalima u javnom sektoru 3,5 odsto.

- Od 1. aprila svima ide pet odsto povećanje - rekao je Vučić i podsetio da su zdravstveni radnici već dobili povećanje, uz najavljenih 10.000 dinara, kao i da je minimalac povećan u doba korone.

- A, još ću da vidim sa premijerkom i ministrom finansija da još nekog iznenadimo, naše penzionere, sa malim poklonom - rekao je Vučić.

Dodao je i da voli da čuje primedbe Fiskalnog saveta, jer se njegovi članovi nikome ne dodvoravaju, i rade svoj posao odlično.

Vučić je naveo i da su mnogi kritikovali što država kupuje zlato, kojeg sad, kaže, imamo više nego ikada, ali ni blizu dovoljno, i škočila nam je cena, pa će se kupovati još, dodajući da guvernerka Jorgovanka Tabaković radi odlično taj posao.

Na kritike da je nemoguće da se ostvari da Srbija bude prva u platama, privrednom rastu, da ima najmanje mtvih, odgovara da to, ipak, može, i da se to i pokazuje.

- Može, kada se borite, radite, imate snove i živite za to. Dream big. Sanjaj mnogo, ali onda moraš mnogo i da radiš i da se boriš - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Japika

17.11.2020. 00:19

U vreme kad se borimo pre svega za zivot a zatim i do malo slobode i normalnog zivota, borimo se i za ekonomiju, radna mesta i plate, svako povecanje ve velika stvar i nije nimalo lako to obezbediti. Ali, kad radite neprekino, kada se borite i verujete, i to je moguce. Zato treba da budemo ponosni na drzavu u kojoj zivimo i na sve one koji je vode. A kritike, njih zasluzuju neki drugi..