PORESKI KALENDAR: Evo šta i kada treba da platite ovog meseca

E.B.T.

02. 11. 2020. u 17:43

DANAS ističe rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje za sledeću godinu kao i za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za septembar ove godine.

ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР: Ево шта и када треба да платите овог месеца

Foto Tanjug

To je navedno u poreskom kalendaru koji je dostavila Poreska uprava.

Peti novembar je rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prošlom mesecu i izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec.

Poslednji dan za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec kao i poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec je deseti novembar.

Šesnaestog novembra ističe rok za plaćanje više obaveza i podnošenje prijava, kao što je plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalnih delatnosti za prethodni mesec.

To je, takođe, krajnji datum i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Istog dana ističe rok i za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, plaćanje doprinosa za samostalne umetnike i poljoprivrednike za četvrti kvartal ove godine.

Takođe, i za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a za prethodni mesec, za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec i plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca.

Tog datuma ističe rok i za podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec, kao i podnošenje poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

Trideseti novembar je poslednji dan za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar kao i uplatu obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALI IZ VAŠINGTONA: Investitori imaju poverenje u srpsku ekonomiju i njen potencijal za rast (FOTO)