JORGOVANKA TABAKOVIĆ: Brza reakcija Srbije, činićemo sve da što pre nadoknadimo ovu kriznu godinu

B. Ca.

23. 10. 2020. u 13:45

STRATEGIJE za privredni oporavak i brži rast bila je tema današnje virtuelne konferencije na kojoj su učestvovali guverner NBS Jorgaovanka Tabaković sa guvernerima i ministrima finansija srednje, istočne i jugoistočne Evrope.

ЈОРГОВАНКА ТАБАКОВИЋ: Брза реакција Србије, чинићемо све да што пре надокнадимо ову кризну годину

Foto arhiva

Organizator je Kristalina Georgijev, generalni direktor MMF.


Prema rečima Jorgovanke Tabaković, dok se za veliki broj zemalja projektuje veliki pad ekonomske aktivnosti u ovoj godini, za Srbiju se projektuje ubedljivo najbolji rezultat u Evropi. Centralne banke i vlade širom Evrope odobrile su mere pomoći dužnicima kako bi ublažile ekonomske poremećaje, sprečile volatilnosti na finansijskim tržištima i očuvale finansijsku stabilnost. Srbija je pomenuta da se ističe po merama kojima je centralna banka podržala likvidnost svih učesnika, podstakla kreditnu aktivnost i sprečila poremećaje na finansijskim tržištima.

- U Srbiji smo reagovali pravim i pravovremenim merama, a po obimu reakcije među zemljama smo koje su obezbedile najveću podršku svojim građanima i privredi. Očuvali smo stabilnost i činićemo sve da Srbija brzo nadoknadi ovu kriznu godinu - poručila je guverner Jorgovanka Tabaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!