NAKON VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA: Delegacija Ministarstva energetike SAD u Beogradu

Tanjug

22. 10. 2020. u 22:36

НАКОН ВАШИНГТОНСКОГ СПОРАЗУМА: Делегација Министарства енергетике САД у Београду

Foto Tviter

DELEGACIJA američkog Ministarstva energetike boravi u Beogradu kako bi se sastala sa državnim zvaničnicima, kompanijama koje se bave energetikom i poslovnim ljudima, saopštila je ambasada SAD u Srbiji.

"Veliko nam je zadovoljstvo da ugostimo delegaciju inženjera i naučnika Ministarstva energetike SAD u poseti Srbiji i Kosovu nakon potpisanog Vašingtonskog sporazuma koji će doneti ekonomski rast i prosperitet regionu", saopštila je večeras ambasada SAD na svom Tviteru.

Američka delegacija u Beogradu boravi nakon posete Prištini i jezeru Gazivode. Prema navodima jednog od zvaničnika iz američkog ministarstva energetike, poseta Zapadnom Balkanu odraz je ozbiljne posvećenosti američke vlade da pomogne Beogradu i Prištini da implementiraju Vašingtonski sporazum.

"Jedna od naših ključnih poruka obema stranama jeste da su diversifikacija, i održivo snabdevanje energijom osnova dugoročnog ekonomskog razvoja i prosperiteta", navodi se iz Ambasade u Beogradu.

Dodaje se da su SAD posvećene osiguranju uspeha Vašingtonskog sporazuma, naglašavajući da se ne sme ispustiti ova prilika za "novo poglavlje stabilnosti, saradnje i uspeha Zapadnog Balkana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)