VESTI KOJE SU BEOGRAĐANI ČEKALI: Grad ulaže više od 100 miliona u obnovu podzemnih prolaza (FOTO)

Novosti online

22. 10. 2020. u 11:20 >> 13:07

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je za TV Pink da je pre nekoliko dana počelo sređivanje podzemnih prolaza na teritoriji Grada Beograda, te da će u taj posao biti uloženo više od 100 miliona dinara.

ВЕСТИ КОЈЕ СУ БЕОГРАЂАНИ ЧЕКАЛИ: Град улаже више од 100 милиона у обнову подземних пролаза (ФОТО)

Foto: Depositphotos

– Imamo ukupno osam podzemnih prolaza. Prošle godine smo objavili poziv za javno privatno partnerstvo i izabrali kompaniju koja će ubuduće održavati podzemne prolaze. Uradili smo rekonstrukciju podzemnog prolaza u Ulici Jurija Gagarina, a sada započinje rekonstrukcija onog kod Beogradskog sajma - kaže Vesić.

 

- Promenićemo nadstrešnice i dobićemo moderne i nove, uradićemo liftove za invalide u svakom podzemnom prolazu. Oni već postoje u nekoliko prolaza, ali sada će se oni i održavati. Skinućemo sve grafite i postavićemo antigrafit boju, tako da će se svaki novi grafit čistiti običnom vodom. Uradićemo potpuno nove eskalatore i stepenice, a što je važno, u odnosu na neki prethodni period, sve će se održavati. Oni će biti dostupni svim građanima – istakao je zamenik gradonačelnika.

Kako je naveo, u svim podzemnim prolazima biće postavljena i nova rasveta, kao i zaštitne kamere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju