SKUPŠTINA EVROKOMORE: Čadež u bordu direktora

S.B.

15. 10. 2020. u 17:51

PREDSEDNIK Privredne komore Srbije Marko Čadež, na današnjem zasedanju Generalne skupštine Evrokomore, ponovo je izabran za člana borda direktora najveće evropske poslovne asocijacije koja predstavlja 20 miliona kompanija i okuplja 45 nacionalnih i 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

СКУПШТИНА ЕВРОКОМОРЕ: Чадеж у борду директора

Marko Čadež / Foto Novosti

Čadežu je to treći jednogodišnji mandat u najvišem rukovodstvu Evrokomore u kome predstavlja komore iz zemalja koje nisu članice EU.

- Ovo je ne samo još jedno priznanje meni lično i Privrednoj komori Srbiji za doprinos koji smo proteklih godina dali aktivnim angažovanjem u radu Evrokomore, već je, u ovom trenutku, posebno značajno za Zapadni Balkan - rekao je Čadež. - Daje nam mogućnost da i u narednom periodu u Briselu najdirektnije zastupamo stavove zapadnobalkanskih ekonomija i kompanija u procesu evropskih integracija, povezujemo ih sa kompanijama iz Evropske unije i kroz razmenu informacija i iskustva sa kolegama iz drugih komora kreiramo zajedničke programe i usluge za konkurentnije poslovanje naših članica. Utoliko pre što Evrokomora i predsednik Kristof Lajtl pružaju punu podršku naporima za čvršće ekonomske integracije unutar regiona i sa EU, realizaciji inicijative za implementaciju četiri evropske slobode kroz izgradnju zajedničkog zapadnobalkanskog tržišta bez barijera i proširenju EU na Zapadni Balkan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!