PORESKA UPRAVA UPOZORILA: Jutjeberi, influenseri i ajtijevci izbegavaju plaćanje poreza i doprinosa

E.B.T.

13. 10. 2020. u 13:26

GRAĐANI koji ostvaruju prihode iz inostranstva trebalo bi sami da izmire sve obaveze u vezi sa plaćanjem poreza i doprinosa na zarade, pre otpočinjanja poreske kontrole ili podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

ПОРЕСКА УПРАВА УПОЗОРИЛА: Јутјебери, инфлуенсери и ајтијевци избегавају плаћање пореза и доприноса

Foto Tanjug

Ovo je saopštila Poreska uprava ističući da je otkrila veliki broj osoba koje ne poštuju poreske propise. Kako navode to su ustanovili na osnovu podataka o uplatama iz inostranstva i njihovim poređenjem sa podnetim poreskim prijavama o obračunatom i plaćenom porezu i doprinosima na zaradu.

Ovi prihodi se ostvaruju po osnovu pružanja raznih vrsta usluga, a najčešće je reč o razvoju softvera, prevođenju, držanju časova stranih jezika, promocije, grafičkog dizajna.

-Nepoštovanje propisa je ustanovljeno i kod osoba koje prihode ostvaruju na društvenim mrežama kao što su jutjuberi, influenseri, zatim internet klađenja i slično, kao i kod izdavanja nepokretnosti do 30 dana, tzv.stan na dan - objašnjavaju iz Poreske uprave.

Oni pozivaju građane da sami izmire obaveze pre pokretanja postupaka, kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivanjem kontakt centra na brojeve telefona: 011-33-10-111 ili 0700-700-007 ili neposredno na šalterima "vaš poreznik" u filijalama Poreske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije