U MOM BLOKU O ČEN BO PIŠE: Šta je to zapisao Vučić što će izuzetno značiti našoj zemlji?

Tanjug

06. 10. 2020. u 13:07

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je posle sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo u svom bloku zapisao nešto što će puno značiti za našu zemlju, kao i da čim je to tu zapisano - Kinezi to i poštuju.

У МОМ БЛОКУ О ЧЕН БО ПИШЕ: Шта је то записао Вучић што ће изузетно значити нашој земљи?

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U mom bloku piše... ekselencijo, da to javno i kažem, za izgradnju brze pruge Beograd - Niš ako budemo dogovorili - piše ''Čen Bo će pomoći''. Mnogo je važan ovaj moj blok, samo se vi smejte - rekao je Vučić tokom obraćanja novinarima u prisustvu kineske delegacije.

Objasnio je da će Čen Bo pomoći u vezi sa procedurom kod kineske Eksim banke za finansiranje brze pruge od Beograda do Niša da se značajno ubrza procedura i da traje svega tri meseca, umesto uobičajenih 18 do 21 meseca.

Hoću da što pre korist od brze pruge osete građani Beograda i Niša, kao i celog Pomoravlja i zato je važno da kineska Eksim banka donese odluku za tri meseca, a ne skoro dve godine, kaže predsednik.

"Ceo sat smo razgovarali i tek na kraju sam napisao to u svoj blok, a kada sam to zapisao u svoj blok onda to i ide tako", rekao je Vučić.

Vučić je izarazio uverenje da će Srbija uspeti da postigne velike rezultate, iako ga brine situacija sa korona virusom u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (44)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju