MALI: U drugom kvartalu imali smo rekordnu nisku stopu nezaposlenosti 7,3 odsto, ali ni sa tim nismo zadovoljni

Tanjug

24. 09. 2020. u 13:02

IZBORILI smo se sa najtežim posledicama kovida 19 i izbegli najcrnji scenario, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i poručio da je budžet stabilan, kao i markoekonomska situacija.

МАЛИ: У другом кварталу имали смо рекордну ниску стопу незапослености 7,3 одсто, али ни са тим нисмо задовољни

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Čekamo kraj godine i siguran sam da ćemo i dalje imati brojeve koji se odnose na još manju nezaposlenost i sigurno i na stopu rasta BDP koja će biti među tri prve u Evropi - rekao je Mali novinarima nakon obilaska firme Visaris koja se uključila u program "Moja prva plata" namenjem mladima sa završenom srednjom školom i fakultetom.

Podsetio je da je uloženo 5,8 milijardi evra kako bismo se izborili i umanjili negativne posledice kovida 19.

- Podsetiću vas, i pet minimalnih zarada i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa na zarade i Fond za razvoj i garantna šema i 100 evra koje smo isplatili svakom punoletnom građaninu u Srbiji - rekao je Mali.

Naglasio je da je sve to omogućilo da Srbija izbegne taj najcrnji scenario koji se može videti u velikom broju drugih zemalja, gde su milioni ljudi ostali bez posla, a fabrike zatvorene.

- Toga u Srbiji nema. U ovom trenutku u drugom kvartalu imali smo rekordnu nisku stopu nezaposlenosti 7,3 odsto, ali ni sa tim nismo zadovoljni - rekao je Mali.

Naveo je da je upravo zbog toga program Moja prva plata usmeren ka tome da oni koji do sada nisu imali nikakvo radno iskustvo to prvo iskustvo i steknu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju