MINISTAR MALI: MOR saopštio da je Srbija “pogodila u centar” sa ekonomskim merama

Novosti online

12. 09. 2020. u 17:59

МИНИСТАР МАЛИ: МОР саопштио да је Србија “погодила у центар” са економским мерама

Foto Tanjug

MINISTAR finansija Srbije Siniša Mali oglasio se na svom instagrma nalogu povodom izveštaja koji je dala Međunarodna organizacija rada (MOR) vezanog za ekonomske mere koje su države preduzimale tokom pandemije:

-Još jedna pohvala za Srbiju! Izveštaj Međunarodne organizacije rada, u kome se detaljno analiziraju ekonomske mere koje je Srbija sprovela usled pandemije koronavirusa, je još jedna potvrda da smo na pravi i sveobuhvatni način pomogli našu privredu, odnosno da smo pogodili “u centar”. Iako su pojedini kritikovali jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, u izveštaju se navodi da je upravo ta mera podstakla potrošnju i smanjila stopu siromaštva. To je, prema njihovom modelu, doprinelo smanjenju gini koeficijenta za jedan procentni poen. Potvrđuju i da je Srbija donela najveći paket među zemljama Zapadnog Balkana, na šta smo posebno ponosni. Ovaj izveštaj je i najbolji odgovor svim kritičarima naše ekonomske politike, koji koriste svaku priliku da osporavaju svaki naš potez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Željko

13.09.2020. 08:11

Sećate se kako je opozicija dočekala na krv i nož ekonomske mere vlade za vreme pandemije koronavirusa? Opet ih je stvarnost demantovala, dok pristižu pohvale od relevantnih međunarodnih institucija za paket ekonomskih mera kojim smo sačuvali privredu i smanjili stopu siromaštva.

star

13.09.2020. 10:20

Ekonomske mere koje je Srbija sprovela i sprovodi su pravi bum u svetu, za to i pored ovako teškog stanja zbog korone virusa, naša zemlja dobro stoji u svim oblastima.