PROJEKAT UPOSLIO DOMAĆE NEIMARE: Premijerka Brnabić u Vranju obišla naselje sa stanovima za bezbednjake

D. RISTIĆ

09. 09. 2020. u 06:20

PREMIJERKA Ana Brnabić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su u Vranju naselje sa izgrađenim stanovima za pripadnike službi bezbednosti, kao i gradilište na kome se grade novi stanovi.

ПРОЈЕКАТ УПОСЛИО ДОМАЋЕ НЕИМАРЕ: Премијерка Брнабић у Врању обишла насеље са становима за безбедњаке

Foto Tanjug

Premijerka Brnabić je razgovarala sa nekima od useljenih i članovima njihovih porodica i izrazila zadovoljstvo urađenim, dok je projekat ocenila izuzetno uspešnim. Projekat subvencionisanja stanogradnje ima širi društveni efekat, čak širi od onoga što smo inicijalno planirali, kazala je Brnabićeva.

- U najtežim vremenima, u godini obeleženoj virusom korona, našli smo još jedan način da obezbedimo posao našem građevinskom sektoru i posebno mi je drago da u svih sedam gradova, uglavnom, rade domaća preduzeća. Kao što smo propisali, minimum 80 odsto materijala i opreme mora biti domaćeg porekla, pa je time obezbeđen posao i za druga naša preduzeća - istakla je premijerka.

DRUGA FAZA

U drugoj fazi izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Vranju, počeli su radovi na izgradnji još pet zgrada sa 289 stanova.

Izgradnjom stanova revitalizovani su i neki zapušteni delovi grada, podignuta je cena nekretnina, što znači i dodatni prihod za lokalne kase, kao i razvoj uslužnog sektora, dodala je premijerka. Ona se zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama, koji se, svako na svoj način, žrtvuju za bezbednost zemlje. Takođe, istakla je i da je izuzetna vest to što se pripadnici službi bezbednosti uglavnom interesuju za veće stanove.

- To je fenomenalan pokazatelj da vi verujete u svoju državu, njenu bolju budućnost i vaše poslove, verujete da će u Srbiji biti takav život da će vaše porodice želeti da ostaju ovde. Zbog toga smo usvojili odluku o promeni strukture, tako da više ima većih stanova, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji - rekla je Brnabićeva.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je istakla da Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova u čitavoj Srbiji koji će biti gotovi za dve godine.

- Time obezbeđujemo dom pripadnicima službi bezbednosti, ali je to jednako važno i za domaće građevinske kompanije. Imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, moramo da učinimo sve da svi imamo što više posla za nove radnike - kazala je Mihajlovićeva.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković ukazao je da Vranjanci pamte kako je ovo naselje bilo zapušteno pre samo dve i po godine.

- Sada imamo potpuno drugu sliku, prelepo naselje gde je počelo interesovanje za ulaganje u markete i restorane, ali i gde raste cena kvadratnog metra - naglašava Milenković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel