RAD OD KUĆE SE OSLADIO: Istražibanje Startita otkrilo da trećina zaposlenih i posle korone ne želi da se vrati u firme

B. Ca.

04. 09. 2020. u 17:14

TREĆINA zaposlenih u IT firmama, marketinškim agencijama, malim i srednjim preduzećima želeli bi da nastave s radom van kancelarije i nakon pandemije korona virusa.

РАД ОД КУЋЕ СЕ ОСЛАДИО: Истражибање Стартита открило да трећина запослених и после короне не жели да се врати у фирме

Foto: Depositphoto

Ovo je otkrilo novo istraživanje Startita. Sa druge strane, 18,5 procenata ljudi su odgovorilo je da se osećaju usamljeno radeći od kuće jer - nedostaju im kolege, 6,1 odsto anketiranih želi da se preseli u sela odakle će raditi na daljinu. Rezultati pokazuju da 55,7 odsto anketiranih želi da bira hoće li raditi u kancelariji ili od kuće.

Anketirani su iskustvo rada van kancelarije ocenili sa visokom ocenom 4,05, a tek svaki deveti ne želi da nastavi rad van kancelarije nakon pandemije. Anketa je otkrila i da je i pre Kovida-19 između 26 i 30 posto anketiranih bar jedan dan nedeljno u velikim gradovima radilo od kuće. Računajući i manja mesta svih pet dana nedeljno od kuće pre Kovida radilo je 12,1 odsto anketiranih, a zatim je taj broj u vreme pandemije povećan za sedam puta. Više od polovine anketiranih odgovorilo je da je dobilo neophodnu motivaciju i podršku za rad, a da je dobilo opremu odgovorilo ih je 64,1 posto.

Rad na daljinu anketirani smatraju pre svega uštedom vremena koje provedu na putu do posla, a najveći procenat kao prednost navodi bolju koncentraciju i fokusiranost, kao i fleksibilnost. Kao loše strane rada od kuće označili su usamljenost i što osećaju da nemaju ograničeno radno vreme.

U Startitovoj anketi bilo je 53 odsto muškaraca, a 64 odsto anketiranih živi i radi u Beogradu. Najviše ankretiranih, 70 odsto, između je 25 i 40 godina, dok ih u IT firmama radi 30 procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024